Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns sju kockar som gick vidare i Årets Kock 2018 varav en knep silvret, en kock som representerat Sverige i Bocus d’Or, en bror till en tidigare vinnare och en som tävlat i landslaget.
– Jätteintressanta och riktigt bra namn som tagit sig till kvalet, det här kommer att bli en spännande kvaltävling, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995 och SK Mat & Människor.
Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019:
Adam Källman, Kitchen & Table Malmö Live, Malmö
Anna Broms, Restaurang Broms, Stockholm
Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
Björn Glans, Grand Hotel Lund, Lund
Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
Christoffer Sjögren, Restaurang Grano, Göteborg
Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
Danny Falkeman, Etoile, Stockholm
Hugo Bolt-Hansen, Skärets Krog, Smögen
Jacob Davidsson, Grano, Göteborg
Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
Kristian Eriksson, Hotel Birger Jarl, Stockholm
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby
Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg,
Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg,
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm