Här bjuder Zeta på ett lättlagat recept som enkelt kan anpassas efter olika preferenser. Den passar särskilt bra till barn på en barnmeny, men även till vuxna. Den kan varieras och serveras vegetarisk, med kött eller kyckling.
Den är tillagad med pastan Zeta Maccaronetti, som är makaroner i äkta italiensk tappning och bakad på kronosvete, ett fint durumvete. Den höga proteinhalten i mjölet ger de goda kokegenskaperna och att pastan behåller spänsten. Maccaronetti är även bronsvalsad, vilket ger en ljusare och mer sträv pasta som ska göra att pastan fångar upp pastasåsens alla smaknyanser bättre.
Ingredienser:
1 frp Zeta Maccaronetti
400 g 1 liten gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor hackade
1 morot, tärnad eller grovriven
1/2 dl Zeta Olivolja Classico
1 burk Zeta finkrossade tomater
1 burk Zeta Paprika strimlad & grillad, avrunnen
1 tsk oregano
1/2 dl vatten
Salt och peppar
Hackad bladpersilja
Så här gör du:
Fräs lök, vitlök och morot i olivoljan utan att de tar färg.
Tillsätt tomater, paprika, oregano och vatten.
Låt småkoka i 10-15 minuter så att morötterna blir mjuka, salta och peppra.
Stavmixa såsen slät.
Koka under tiden maccaronettin enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten.
Blanda pastan med såsen, späd med pastavatten om såsen blir för tjock. Alternativt servera såsen vid sidan om.
Strö persilja över och servera.
Förslag på topping eller tillbehör:
• Stekt tärnad kycklingfilé som först marinerat iolivolja, riven vitlök, citronzest och timjan.
• Köttfärs stekt med lök, vitlök och chili
• Gröna linser
• Oliver
• Kapris
• Riven parmesan
• Zeta olivolja för smaksättning, till exempelZeta Fruttato Intenso
• Zeta Olivolja Chili
Ställ in den i ugnen i 20 minuter på 200 grader.Servera med en sallad.