Även i år har rederiet i samarbete med världsmästarna i Svenska Kocklandslaget tagit fram årets julbord. Årets meny har ett hållbart, grönt fokus med mängder av veganska alternativ med smak av julen. Men även de mer traditionella julrätterna är genomtänkt tillagade för att minska på matsvinn och miljöbelastning i hela kedjan.
Sedan två år tillbaka bedriver Viking Line ett samarbete med Svenska Kocklandslaget. Tillsammans har man vidareutvecklat buffén, serverat exklusiva avsmakningsmenyer och uppdaterat erbjudandet för konferensgästerna.
Julbordssäsongen är en av årets populäraste kryssningsperioder hos Viking Line med ett högt bokningstryck redan från tidig höst.
– Utöver att erbjuda Östersjöns bästa mat med hållbarhet i fokus, har vi storsatsat på julunderhållning för att skapa en fantastisk stämning ombord. På nöjeskryssaren Viking Cinderella uppträder Brolle, Mimi Werner och ett helt pärlband av stjärnartister hela vägen fram till jul, berätter Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.
Svenska Kocklandslagets julbord serveras i Viking Lines bufférestauranger under perioden 15 november–26 december på alla fartyg utom Viking Cinderella, som har sin julbordsperiod 20 november–26 december. På Cinderella serveras också ett exklusivt julbord med skaldjur i á la carte-restaurangen Seaview mellan den 20 november och den 15 december.
Svenska Kocklandslaget består av tio kockar och konditorer som under ledning av team manager Fredrik Andersson vann VM så sent som i november 2018. Just nu laddar landslaget inför Culinary Olympics som går av stapeln i Stuttgart 14–19 februari 2020.
Av: Annika Rådlund