Ett år efter premiären av ”Helsingborg – med smak av lakrits” är evenemanget tillbaka den 22 – 26 september. Nu i större skala.
Trenden kring den svarta konfektyren är fortfarande glödhet och efterfrågan på premiumlakrits ökar succesivt för varje år. Kunskapen kring lakritsens ursprung och medicinska egenskaper har under åren minskar då konfektyren tagit mer plats på marknaden. Få känner idag till lakritsrotens flera användningsområden vilket Lakritsfabriken med evenemanget nu vill upplysa alla lakritsälskare om. Helsingborg med smak av lakrits kommer under 2021 erbjuda flera aktiviteter både digitalt och fysiskt för att för att få fler att våga experimentera med det svarta guldet.
– Helsingborg – med smak av lakrits kommer att bli en perfekt mötesplats för alla lakritsälskare där lakrits syns i ett nytt sammanhang. Evenemanget berör även de som älskar god mat och vill uppleva en unik gastronomisk upplevelse. Det är även fantastiskt att även kunna bidra och gynna besöksnäringen i staden, säger Elin Perlelin, Projektledare för Helsingborg med smak av lakrits.
Under evenemanget kommer de tjugo deltagande restaurangerna erbjuda en maträtt, drink eller efterrätt med smak av lakrits på menyn. Restaurangerna får välja fritt hur de vill använda råvaran och hur mycket de själva vill experimentera.
Årets deltagare:
Heat, The Tivoli, Sillen & Makrillen, Bara Vara, Barrica Mat & Vinbar, AMA Restaurant & Rooftop Bar, Clarion Hotell Sea U Living Room, Vasatorp Restaurang, Café Étoile, Brasseriet Helsingborg, L’enoteque, Chocolatte, Regio, Backhaus, Avant la Forêt, Chateau Forêt, Trattoria Venti, Nelly’s Food, Kallbadhuset Pålsjö & Kallis, Kitchen & Table, Clarion Grand Hotell Lakritsfabriken.
Utställning i lobby och på torget
Från den 22–26 september kommer en utställning placeras mitt på Sundstorget i centrala Helsingborg. Denna utställning kommer att vara bemannad där det även finns möjlighet att handla Lakritsfabrikens produkter. På Clarion Hotell Sea U kommer även där vara en utställning i lobbyn med bland annat smakprover. Utställningen kommer att visa hur odling och tillverkning av lakrits går till och hur extraktet av lakritsrot kan användas inom flera områden. De besökande kommer även att kunna ta del av kuriosa om lakrits och lära sig mer om lakritsens historia
Lakritsöl
Under evenemanget kommer världens godaste lakritsöl utses där dryckesexperter smakar sig igenom lakritsöl från hela världen. Juryn består av Martin Jörgensen, sommelier och ägare av Lakritsfabriken. Fredrik Johansen, sommelier och ölexpert och Lars Perlelin, connaisseur.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Scand Choco