Tre bubblande mocktails av Årets bartender
Tre alkoholfria drinkar av Årets bartender Hedda Bruce
Hedda Bruce, som vunnit bartendertävlingen Årets Bartender både 2021 och 2022, har i samarbete med SodaStream skapat tre bubblande goda mocktails, perfekta för varma sommardagar.
I samarbete med SodaStream har Hedda Bruce skapat tre unika drinkrecept: den läckert mörkröda Plommon & Verjus, den spritsiga Mynta & Fläder och slutligen den perfekt svalkande sötsura Persika & Grape. De tre drinkarna passar utmärkt att kombinera med olika typer av mat eller som ett trevligt alternativ på sommardrinken.
– Min tanke var att ta tillvara på och lyfta fram de råvaror som är i säsong på sommaren, som plommon, fläder och persikor, och låta dessa smaker gifta sig tillsammans med fräscht bubbelvatten. Resultatet blev tre riktigt goda och läskande alkoholfria sommardrinkar som passar lika bra på midsommarfesten som till grillkvällen, säger Hedda Bruce, bartender och bar manager på Tjoget.
Tre somriga mocktails signerade Hedda Bruce
Plommon & Verjus
40 ml alkoholfri gin
30 ml Verjus
25 ml plommonsocker
Kolsyrat vatten (SodaStream)Is i kub
Gör så här: Plommonsocker: Kärna ur och juica plommonen i en råsaftscentrifug. Väg vätskan.
Tillsätt en lika stor del strösocker som plommonjuice i vikt. Rör tills sockret löst upp sig.
Drink: Häll alla ingredienser förutom det kolsyrade vattnet i ett glas.
Fyll upp glaset med is. Rör runt tills drycken är kall.
Toppa upp glaset med kolsyrat vatten. Rör runt igen.
30 ml flädersaft (egentillverkad eller av bättre sort från en lokal producent)
30 ml färskpressad citronjuice
8–10 st myntablad
Kolsyrat vatten (SodaStream)
Myntablad eller fläderkvist till dekorationIs i kub
Gör så här:
Pressa citronjuicen. Häll flädersaft, citronjuice och myntablad i ett glas.
Fyll upp glaset med is. Rör runt tills drycken är kall.
Toppa upp glaset med kolsyrat vatten. Rör runt igen.
Garnera drinken med ett myntablad eller en fläderkvist.
Persika & Grape
40 ml alkoholfri gin
25 ml röd grapecordial
Soda Stream
Bubly Drops
PeachKlyfta från grapefrukt
Grape cordial: Skala av skalet från två stycken röda grapefrukter. Spara skalet. Pressa grapen i en juicepress och sila bort fruktköttet. Väg juicen. Tillsätt en lika stor del strösocker i vikt som juicen. Rör runt tills sockret löst upp sig. Lägg ner skalen i juicen. Låt stå några timmar. Sila.
Drink:
Häll alkoholfri gin och pink grapecordial i ett glas.
Fyll upp med is, rör runt och toppa sedan med några droppar SodaStream Bubly Drops Peach.
Blanda ordentligt. Garnera glaset med en grapefruktklyfta.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Soda Stream