Fryspizzan från For Real! Foods med brödfri botten har nu fått ett uppdaterat recept. Den vitkålsbaserade pizzabotten har numera ett ännu större näringsinnehåll, är helt allergenfri och dessutom är den vik-och rullbar och ska vara krispigare än någonsin. Här delar de med sig av ett recept på en snabb vegetarisk pizzarulle.
For Real! Food tog den amerikanska trenden ‘brödfri pizzabotten’ till Norden och förra året utsågs deras pizzor till “Årets Bästa Snabbmat” av tidningen MåBra, utifrån smak, hälsa och hållbarhet.
–Den representerar en hållbar trend som kan ätas av alla – glutenkänsliga, diabetiker, näringsjägare, träningsentusiaster och de som söker enkelhet i det goda. Vår ambition med The Super Crust är att göra det möjligt för fler att njuta av pizzan nu när den är helt allergenfri. Våra produkter är alltid gjorda med stor omsorg på naturliga råvaror”, berättar Daniel Nowak, VD och grundare av For Real! Food.
I sortimentet finns 6 olika pizzor bakade på två olika bottnar, en på 50 % vitkål, bondböna, bovete och kokos samt en på 90 % kyckling från Bjärefågel, ost och ägg. Båda är rika på fibrer och protein samt mineraler och vitaminer. Mozzarella/pesto på kycklingbotten erbjuder ett smakfullt med ett näringsmässigt bra alternativ med endast 496 kcal, 5,2 g kolhydrater och hela 46,8 g protein (jämfört med en genomsnittlig fryspizza med samma toppings som innehåller 850 kcal, 93g kolhydrater och 30g protein). Pizzabottnarna är rika på bland annat vitamin C, vitamin D, vitamin B12, zink och koppar.
Recept på en snabb vegetarisk pizzarulle
1 Mozzarella pesto For Real! Foods
en liten bit vit- och rödkål
srirachamajonnäs
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda pizzan i 6-7 minuter.
Riv vit- och rödkål under tiden och lägg den på pizzan.
Avsluta med lite srirachamajo ( går att göra enkelt genom att röra ihop lite srirachasås med valfri majonnäs)
Rulla ihop pizzan som en kebab/tunnbrödsrulle.