Recept till Alla hjärtans dag

Chickpea fritter på grillat naanbröd med chutney & myntayoghurt och Hawaiian porkbun med ananassalsa.
Chickpea fritter på grillat naanbröd med chutney & myntayoghurt och Hawaiian porkbun med ananassalsa.
Chickpea fritter på grillat naanbröd med chutney & myntayoghurt och Hawaiian porkbun med ananassalsa, här serverad på restaurang Rummel i Stockholm.

Här delar Santa Maria med sig av två recept inför Alla hjärtans dag 2025. som är en del av deras hållbarhetsarbete Recipes against loneliness. Hawaiian porkbun med ananassalsa och Chickpea fritter på grillat naanbröd med chutney & myntayoghurt. Dessa två rätter kommer även att serveras på restaurang Rummel på Alla hjärtans dag.


Chickpea fritter på grillat naanbröd med chutney & myntayoghurt
Antal portioner: 4


Kikärtsfritters:
1 blomkål
1 broccoli
1 grön chili finhackad
1 dl korianderblad (kan uteslutas)
3 dl kikärtsmjöl
0,5 tsk Santa Maria Gurkmeja
0,5 tsk Santa Maria Chilipulver
1,5 msk Santa Maria Garam Masala
1 tsk salt
ca 1,5 dl vatten


Gör så här:
Finhacka grön chili och koriander och blanda med kikärtsmjöl, gurkmeja, chilipulver, salt och garam
masala i en skål, addera vatten och blanda igen. Dela blomkål och broccoli i fina buketter och vänd
i frityrsmeten. Fritera sedan det, låt dem droppa av på ugnsgaller.


Chutney:
1,5 dl Santa Maria Mango Chutney
100 g färsk mango, fint tärnad


Gör så här:
Koka upp chutney och mixa slät, vänd i fin tärnad färsk mango.
Myntayoghurt:
Blanda yoghurt, färsk mynta, salt och peppar efter smak.
Santa Maria Naan Bröd
4 stycken
Stansa ut form efter smak och grilla eller stek brödet.
Servering: Montera naanbröd i botten, sedan myntayoghurt, fritters och toppa med mangosåsen.


Hawaiian porkbun med ananassalsa
Antal portioner: 4
Pulled Pork:
1,5 kg karré, benfri


Glaze:
1 dl soja
0,75 dl Santa Maria Mango Chutney
1 dl färsk ananas, fint tärnad
4 cm färsk ingefära, skalad och riven
4 vitlöksklyftor
0,5 dl vatten


Gör så här:
Blanda alla ingredienser till glazen och täck karrén i en ugnsfast form, baka i ugnen i 150 grader
under folie i ca 3 timmar. Testa att sticka i den för att se att den är mjuk, kör vidare om det känns
som den fortfarande är hård. När köttet är klart, dra isär i mindre bitar med två gafflar.


Till Servering:
12 st Santa Maria Asian Buns (3 förpackningar)
Picklad rödlök
1,5 dl Santa Maria Peach & Chili Salsa
Färsk ananas, fint tärna ca 1 dl
Morötter och rättika, fint strimlade
Färsk koriander


Dressing:
0,5 dl Santa Maria Mango Chutney
1,5 dl sesamolja
1 msk risvinäger
2 msk soja
1 msk vatten
Lite socker efter smak


Servering: Värm bunsen enligt instruktion på förpackningen och låt gästerna montera sina egna buns
vid bordet.

Läs också