Den 25 och 26 februari öppnar restaurang Nour dörrarna för en helt unik matupplevelse när de prisbelönta kockarna Ida Bauhn och Desirée Jaks tar över köket för en exklusiv four hands dinner.
Under två kvällar bjuder Ida Bauhn och Desirée Jaksin in till en gastronomisk resa där deras gemensamma erfarenheter och individuella signaturrätter smälter samman för att skapa en meny som både hyllar säsongens råvaror och deras personliga matfilosofier.
En four hands dinner är en middag skapad av endast två kockar, som tillsammans slår ihop sina kunskaper och erfarenheter för en unik upplevelse.
För mig är det inte bara en upplevelse för gästerna, utan också en möjlighet för oss kockar att skapa något nytt och eget genom samarbetet, berättar Desirée Jaks.
Menyn kommer att bygga på nordiska smaker som ligger både Desirée och Ida nära hjärtat, där det även kommer att smyga in influenser från Nour och Desirées rötter i Polen. Middagarna äger rum på restaurang Nour som har en stjärna i Guide Michelin sedan tre år tillbaka.
– Under middagen strävar vi efter att behålla serviceupplevelsen som vanligtvis bjuds på Nour men med mat som speglar mig och Ida. Vilket ger en meny med rätter och råvaror som vi har både jobbat med tillsammans och våra egna ”signaturrätter”. Vi vill så klart behålla Nours identitet under middagarna men vi kommer att klä restaurangen i en ny kostym för två kvällar. Samma grund och hjärta, där personalen spelar den stora rollen men med en ny touch på menyn när det gäller råvaror och smaker, förklarar Desirée Jaks.
I en tid då naturen vilar visar de två kockarna att vinterns säsong har mycket att erbjuda. Dryckesmatchningen förblir en hemlighet tills vidare, men det utlovas en helhetsupplevelse som fångar både smaklökar och sinnen.
– Det finns mycket att ta vara på även under vintersäsongen. Vi kommer att jobba mycket med skaldjur och andra råvaror som vi har förädlat i säsong.
Ida Bauhn har sedan ett halvår tillbaka haft rollen som kökschef på Nour. Desirée Jaks, som utsågs till Årets Kock 2023, har även hon en imponerande karriär bakom sig med erfarenhet från flera av Sveriges mest välrenommerade restauranger. Ida och Desirée har arbetat tillsammans tidigare, bland annat på restaurang Agrikultur och i Kocklandslaget där Ida är lagkapten. Deras samspel i köket lovar en harmonisk middag som balanserar det bekanta med det överraskande.
– Det viktiga för mig är att vi båda är stolta och nöjda med menyn som speglar både min och Idas matlagning, utan att tappa identiteten och idén av upplevelsen av Nour. Nöjda gäster är självfallet högst upp på listan men hoppas även på att personalen på Nour tycker det är lika spännande och kul,säger Desirée.
De exklusiva middagarna äger rum endast den 25 och 26 februari.
Källa: Stureplansgruppen
www.restaurantnour.se