Frida Ronge är nu kreativ ledare för hållbara matupplevelser på Strawberry
12 Nov 2024
Kocken Frida Ronge har tidigare utvecklat koncept som restaurang Vrå i Göteborg, TAK Stockholm och TAK Oslo för Strawberry och är känd för att skapa matkombinationer som blandar det bästa från nordisk och japansk matkultur. Från och med november kliver hon in i rollen som Kreativ Ledare för Hållbara Matupplevelser på Strawberry.
- Att fortsätta arbeta med mat och nu med mer fokus på hållbarhet i en ännu större omfattning inom Strawberry känns otroligt ärofyllt och kul. Jag ser verkligen fram emot att få skapa upplevelser tillsammans med teamen i koncernens universum med fokus på god, hållbar mat, säger Frida Ronge.
- Frida ska bidra med sin erfarenhet och kompetens för att skapa hållbara matupplevelser för våra gäster och medlemmar. Där kommer det mycket spännande framöver, säger Harald Bjugstad-Holm.
Strawberrys ambition är att mat och dryck ska bli en ännu större del av koncernens satsning.
- Mat och dryck är ett av de områden som utmärker sig som strategiskt viktigt både för gäster och anställda, och där vi dessutom kan göra en stor skillnad. Under flera år har Frida utvecklat framgångsrika restauranger och spännande koncept och nu ser vi fram emot att ta detta samarbete ännu ett steg vidare i och med att frida Frida tar rollen som Kreativ Ledare för Hållbara Matupplevelser, säger Harald Bjugstad-Holm, Hållbarhetsdirektör på Strawberry
Frida Ronge är nu en del av WeCare-teamet på Strawberry.
12 Nov 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
I mars öppnar nyrenoverade Scandic Wallin
"Vi ser verkligen framemot att äntligen få slå upp portarna till detta moderna hotell med mycket centralt läge och goda kommunikationsmöjligheter"
-
Uber Ski lanseras i Sverige
"Med Uber Ski tror vi att vi kan hjälpa dem som vill lägga mindre tid på logistiken och mer tid på allt det roliga under semestern. Vi hoppas tjänsten blir ett uppskattat tillskott under skidsäsongen"
-
Indochine har öppnat på Arlanda
"Indochine är, med sitt asiatiska, inspirerande koncept, ett perfekt komplement till det övriga utbudet på Marknadsplatsen"
-
Max öppnar flagship-restaurang i Köpenhamn
"Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag"
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
Toppa receptet med detta: