Drinkrecept: Värmande whiskydrink

Varm Scottish Mule innehåller varm ginger beer och whisky och toppas med lättvispad grädde och apelsinzest.
Varm Scottish Mule innehåller varm ginger beer och whisky och toppas med lättvispad grädde och apelsinzest.

Warm Scottish Mule är ett enkelt, värmande drinktips som här bygger på Tamnavulin Port Cask – en fruktig och komplex singelmalt utan rökighet. Drinken kombinerar varm ginger beer med whisky och toppas med lättvispad grädde och apelsinzest. Både värmande och uppfriskande att servera när det är lite kyligt ute.

Recept – Warm Scottish Mule

Ingredienser:
5 cl Tamnavulin Port Cask
10–12 cl varm ginger beer
Lättvispad grädde

Gör så här:
Börja med att värma upp Ginger beer i en kastrull, det ska inte börja koka men nästan. Blanda sedan whisky med Ginger beer i ett tjockt glas som tål värme. Rör runt försiktigt och skikta sedan den lättvispade grädden över en sked som du håller nära ytan på drinken. Garnera med riven apelsinzest över grädden.

Tamnavulin Port Cask,
Det lilla skotska destilleriet Tamnavulin från Speyside har tagit fram whisky som är fruktigt smakrik – utan den minsta tillstymmelse till rökighet. Tamnavulin Port Cask lanserades under hösten och den har först lagrats på amerikanska ekfat och har sedan fått en slutlagring på tawny portvinsfat. Doften är nyanserad med toner av röda bär, plommon, mörk choklad, blomsterhonung, kex och apelsin. En intensiv, balanserad och mjuk smak möter fruktiga toner av av mogna päron, bärkompott, torkad frukt och kola. Avslutningen är lång med nötiga inslag.

Läs också