Pacari Chocolate – ekologisk och biodynamiskt odlad

40.pacari_1

Pacari Chocolate är ett familjeägt företag med ambitionen att tillverka högkvalitativ ekologisk och rättvis choklad från Ecuador. Företaget grundades av Santiago Peralta och drivs tillsammans med hans fru Carla Barbot. Sedan 2008 har de producerat och exporterat chokladkakor som idag säljs i över 27 länder runt om i världen.
Deras affärsidé grundar sig i att bygga ett företag baserat på sociala och miljömässiga hållbara principer – allt för att stödja lokalområdet och dess befolkning. Med en passion för hållbart företagande och engagemang i att bevara den inhemska ”Arriba Nacional” kakaobönan, utvecklade de Pacari Chocolate – som är den första ekologiska chokladen som är producerad från böna till färdig chokladkaka i Ecuador.

40.pacari_2Ordet Pacari betyder “natur” på Quechua – ett av Ecuadors inhemska språk. Namnet Pacari blev valt för att uppmärksamma allt som choklad är; nämligen en av jordens bästa produkter, 100 procent naturlig och 100 procent ecuadorianskt.

Pacari arbetar direkt med cirka 3000 småskaliga kakaobönder och hjälper dem på olika sätt för att behålla deras småskalighet och deras traditionella jordbruk. Pacari är även världens enda biodynamiskt odlade choklad vilket bland annat innebär att de flesta Pacariprodukter är sötade med rörsocker för att undvika skörd av sockerrör (som bidrar till skogsavverkning). I stället har sockerrören tappas på saft och kan således fortsätta att växa. Deras biodynamiska odlingssätt har även gett kakaobönderna 30 procent större skördar, vilket i slutändan ger mer pengar till kakaobönderna. Ägarna av företaget är involverade i hela processen av chokladtillverkandet, från samarbetet med bönderna till designen av förpackningarna. Pacari arbetar alltid med små partier och selekterar alla ingredienser noggrant för att kunna ge kunden en ”unforgettable chocolate experience”.

Alla ingredienser är 100 procent ekologiska och producerade i enlighet med rättvis och skälig standard. Varenda av Pacaris single origen choklad, råchoklad och specialchoklad är speciellt tillverkade för hand för att bevara den komplexa smakprofilen från deras Arriba National kakaoböna.

Deras stora serie av råchoklad innebär att kakaomassan inte under någon del av tillverkningsprocessen har uppvärmts till mer än 45 grader. Kakaobönan har en fantastisk bra näringssammansättning med kolesterolsänkande fetter, mineraler och antioxidanter och enzymer. Alla dessa näringsämnen bevaras i råchokladen och gör att chokladen ligger helt i topp ur en kvalitetssynpunkt.

Pacari Chocolate har de senaste åren vunnit flera priser och utmärkelser för sina enastående produkter och Santiago Peralta blev även nyligen utsedd till ”Outstanding Fine Chocolate Maker, 2013” av Fine Chocolate Industry Association.
Grundaren Santiago Peralta kommer att besöka Chokladfestivalen som går av stapeln 3 oktober på Stockholmsmässan.

www.pacarichocolate.com

Läs också