Våren 2026 öppnar det prisbelönta paret Seger både restaurang och konditori med eget bageri i den andra etappen av kontorshuset Posthornet (Posthornet 1). Segers Mat blir därmed en av de första restauratörerna ut i utvecklingsområdet Sockerbruket i centrala Lund.
Bakom Segers Mat står Maria Seger och Marcus Seger som idag driver café och restaurang på Classicum i Kabbarp utanför Staffanstorp. Paret utsågs till Årets Unga Företagare Skåne 2022 och Årets Unga Företagare Burlöv 2021.
Nu expanderar verksamheten till Posthornet ett stenkast från Lund C. På den ena sidan av fastigheten öppnar Segers Mat en restaurang och på den andra eget bageri och konditori där utbudet tillagas från grunden på plats. Det kommer erbjudas allt från nybakade frukostfrallor, matiga mackor och unika bakverk till mat med lokal anknytning. Både restaurang- och konditoridel kommer att ha uteservering samt erbjuda catering som komplement till verksamheterna.
Posthornet
Den första delen av Posthornet färdigställdes 2018 och är fullt uthyrd med en blandning av verksamheter som Trivector, Klaravik, Skandia, Veidekke och Folktandvården. Det är sedan tidigare klart att Åklagarmyndigheten och HSB Skåne kommer att flytta in i den andra etappen av kontorshuset som står klar 2026.
Platsen, med sitt centrala men rofyllda läge, sin karaktär och sin historia, kändes helt rätt efter många års sökande efter det perfekta läget
– Med den här etableringen får vi möjlighet att skapa en varm och välkomnande mötesplats där människor kan samlas kring god mat – från tidig morgon till sen kväll. Samarbetet med Vera Väliharju på Cultum Design AB kring koncept och inredning blir en viktig del i det. Platsen, med sitt centrala men rofyllda läge, sin karaktär och sin historia, kändes helt rätt efter många års sökande efter det perfekta läget att utöka verksamheten till. Här vill vi att gästerna ska mötas av en genuin, personlig och varm atmosfär. Att öppna ett bageri och konditori på Sockerkockaregatan är en rolig tillfällighet, säger Maria Seger på Segers Mat.
– Wihlborgs har tagit en aktiv roll i att utveckla Sockerbruksområdet och skapa en fin mänsklig skala och bra mix av verksamheter. Med Segers Mat blir det liv och rörelse från morgon till kväll och en tillgång för boende och verksamheter i hela området, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.