Här delar Filip Poon med sig av ett recept med asiatisk touch, en skagenröra som kan serveras på små salladsblad.
Asiatisk skagenröra
4 portioner, 30 min
Ingredienser:
Räkblandning
300 g avhängda räkor, grovt hackad
2 salladslök, finhackad
2 vitlöksklyftor, riven
2msk fisksås
2tsk riven ingefära
1/2 röd chili, finhackad
1 tsk socker
6 msk kokosgrädde
1st lime, juice
Övrigt:
Valfri salladsblad, så som gemsallad, crispsallad, hjärtsallad
1 kruka koriander
rostade kokosflingor
Gör så här:
Blanda räkblandningen, låt stå och marinera någon minut
Arrangera ut salladsblad på en tallrik eller en stor skärbräda. Fyll med räkblandningen och toppa med de rostade kokosflingorna, koriander och lime.
Receptet finns även med i kokboken Filip Poon Favoriter.

Foto: Matilda Lindeblad
Läs även Makreatören Filip Poon inspirerar tusentals varje dag