Filip Poons asiatiska skagenröra

Filip Poons asiatiska skagenröra.
Filip Poons asiatiska skagenröra.

Här delar Filip Poon med sig av ett recept med asiatisk touch, en skagenröra som kan serveras på små salladsblad.

Asiatisk skagenröra

4 portioner, 30 min

Ingredienser:

Räkblandning

300 g avhängda räkor, grovt hackad

2 salladslök, finhackad

2 vitlöksklyftor, riven

2msk fisksås

2tsk riven ingefära

1/2 röd chili, finhackad

1 tsk socker

6 msk kokosgrädde

1st lime, juice

Övrigt:

Valfri salladsblad, så som gemsallad, crispsallad, hjärtsallad

1 kruka koriander

rostade kokosflingor

Gör så här:

Blanda räkblandningen, låt stå och marinera någon minut

Arrangera ut salladsblad på en tallrik eller en stor skärbräda. Fyll med räkblandningen och toppa med de rostade kokosflingorna, koriander och lime.

Receptet finns även med i kokboken Filip Poon Favoriter.

Filip Poons favoriter och Filip Poons Asiatiska favoriter är utgivna av Bonnier Fakta.
Både Filip Poons favoriter och Filip Poons Asiatiska favoriter är utgivna av Bonnier Fakta.

Foto: Matilda Lindeblad

Läs även Makreatören Filip Poon inspirerar tusentals varje dag

Läs också