Mässduon Fastfood & Café / Restaurangexpo tillbaka i Malmö

Marianne Häggstam från Lantmännen Unibake bjöd på smakprov av Glöggcheescake och Kärleksmums i deras monter. Marianne Häggstam från Lantmännen Unibake bjöd på smakprov av Glöggcheescake och Kärleksmums i deras monter under mässan i Göteborg i år.

Den 29-30 januari 2014 öppnas återigen dörrarna i Malmö för mässduon, tillika fackmässorna Fastfood & Café och Restaurangexpo. Under två dagar kommer närmare 200 leverantörer att samlas på MalmöMässan tillsammans med restauranger, caféer och storkök från både Sverige och Danmark.

Fokus på trender
Årets upplaga bjuder på mängder av trender inom; kaffe, fast food, fine dine och branschen i stort. Inte minst kommer trenderna att återspeglas i utställarnas montrar. Lennart Wallander, VD på reklambyrån Food & Friends, är talare på mässan. Han förmedlar bland annat en global trendanalys om varför fyra av fem svenskar är intresserade av mat och vad som är i ropet just nu. Dessutom berättar Lennart om och hur vår matkonsumtion har förändrats.

– Jag kommer att tala om vad som händer i branschen just nu. Vi uppdaterar årligen en sammanställning om vad som är på väg att hända – Inte vad vi tror händer utan vad som verkligen sker i olika delar av världen, som New York, Paris och San Francisco. För att uppdatera mig följer jag olika bloggar och läser relevanta tidningar, sedan gäller det att ha kontakter på alla de spännande marknaderna. Vi gör ett tiotal resor per år för att hålla oss uppdaterade om det aktuella läget, säger Lennart.

Tävlingar och aktiviteter på mässan
Under mässdagarna avgörs ett flertal tävlingar, bland annat Latte Art-SM, Brewers Cup, Baristalandskampen och finalen av Atrias Sous Vide-kock. Dessutom kommer välkända design- och konceptbyrån Stylt Trampoli till mässan för att inspirera på temat framtidens restaurangupplevelse. För den som vill fascineras och motiveras av extra ordinärt dukade bord finns Organization Unlimiteds kreationer i en utställning i mässentrén. Organization Unlimited har bland annat jobbat med Michael Bindefelt och har mångårig erfarenhet av bland annat
dukningar och att skapa annorlunda, spännande miljöer.

– För den som vill fräscha upp sina kunskaper eller helt enkelt bara hämta ny inspiration finns mängder med kostnadsfria aktiviteter. I kombination med utställarna är detta årets mest professionella mötesplats där allt det senaste för branschen finns samlat. Här hittar besökaren marknadens senaste produkter, tankar och idéer samlade på ett och samma ställe. Vi ser mycket fram emot denna begivenhet som helt klart hjälper till att föra branschen framåt, säger projektledare Ann-Kristin Mogren.
Fastfood & Café / Restaurangexpo
29-30 januari 2014, MalmöMässan, Malmö
www.easyfairs.com/massa

Läs också