Nästa vecka samlas restaurangbranschen på FFCR Malmö

Den 24–25 september arrangeras FFCR Malmö.
Den 24–25 september arrangeras FFCR Malmö.

I år är mässan större än någonsin och med cirka 150 utställare på plats förvandlas Malmömässan till en mötesplats för innovation, kunskapsutbyte och nätverkande inom branschen. Vi har satsat fullt ut och kan i år erbjuda fler talare, scener, utställare, tävlingar och ett helt nytt vinområde!

Den 24–25 september samlas hela restaurangbranschen under ett tak. Eftersom mässan arrangeras bara vartannat år är intresset förstås stort när mässan öppnar dörrarna.

Vinområde
En nyhet för denna mässa är ett dedikerat vinområde tillsammans med Vingruppen i Norden. Här erbjuds sortimentsprovning där besökare kan testa leverantörernas utvalda sortiment och njuta av ett glas vin mellan allt annat som sker på mässan.

Sandra Mastio i live-köket
Stjärnkocken Sandra Mastio kommer denna gång att inta live-köket på mässan tillsammans med några av landets hetaste kockar och trendspanare. Där får besökarna uppleva inspirerande matlagning i realtid, med smakfulla demonstrationer och intervjuer med bland andra Daniel Müllern, Lisa Lemke, Lennart Wallander, Alexander Sjögren, Titti Qvarnström, Sadoo Iskandarani och Hilma Strömberg.

150 utställare
I år står 150 utställare redo att presentera deras senaste produktnyheter. På mässan hittar man allt från stora etablerade företag till mindre uppstickare från både Sverige och Danmark. Besökare kan räkna med att hitta allt från drycker, råvaror och halvfabrikat till utrustning, förpackningar, interiör och tekniska lösningar – allt samlat under ett tak.

Konferensen Offentliga måltider
Parallellt med utställarområdena hålls konferensen Offentliga måltider – en viktig seminariesatsning riktad till aktörer i offentlig sektor. Med Jessie Sommarström som årets moderator diskuteras aktuella frågor, utmaningar och framtidsinriktningar inom måltider i skolor, vård och omsorg.

Ledarskapsworkshop
Ledarskap som faktiskt fungerar – vad gör de som lyckas? Jan Lundberg delar med sig av sina insikter från många år som VD i restaurangbranschen och som coach åt toppchefer. Jan ger konkreta och användbara tips för att stärka ledarskapet i din egen verksamhet.

Tävlingar
I år gör fyra lag upp om titeln Årets Beredskapskock 2025 – en tävling inom matlagning med fokus på hållbarhet och kreativitet. Här deltar kockar från offentlig sektor i att laga mat med utvalda livsmedel med fokus på krisberedskap. Dessutom hålls Nordens största pizzatävling – Pizza Champion Cup, där Sveriges främsta pizzabagare visar upp sina mästerverk under mässans två dagar.

Läs också