Gondolen firar 90 år och har tagit fram en jubileumsmeny

Gondolens jubileumsmeny är en hyllning till kocken Erik Lallerstedt.
Gondolens jubileumsmeny är en hyllning till kocken Erik Lallerstedt. Foto: Gondolen

I år är det 90 år sedan ikoniska restaurang Gondolen invigdes i Stockholm, och detta firas med en storslagen hyllning till Erik Lallerstedt. En helt ny meny har tagit fram, inspirerad av Eriks tid på Gondolen.

Restaurang Gondolen, som ligger intill Stockholms landmärke Katarinahissen, öppnar för precis två år sedan igen efter en genomgående renovering. Den välkändautsikten och utformningen är densamma, man bytte plats på en av barerna och skapade ytterligare en. Den anrika finns kvar i lokalerna, fast det samtidigt känns nytt och uppdaterat. Nu i oktober firar restaurangen att det är 90 år sedan starten och med det så passar de även på att fira den välkände kocken Erik Lallerstedt som en gång huserade där.

– Varje komponent på jubileumsmenyn bär på en historia om Erik, om Gondolen, och om den stora matglädjen som genomsyrar restaurangen”, säger Patrik Castillo, köksmästare på Gondolen.

Jubileumsmenyn har ett à la carte-upplägg med klassiska rätter som återuppstår med Patrik Castillos samtida tolkning. Under firandet dyker flera gamla ”gondolare” upp bakom bardisken där signaturdrinkar serveras, och uppe på Bar Zeppelin finns härliga viner på glas för det för den tillfälliga siffran 90 kr. 90-årsfirandet äger rum torsdagen den 16 oktober med start kl 17.00 och jubileumsmenyn serveras på Gondolen mellan 16–19 oktober.

Restaurang Gondolen. Foto: Annika Rådlund

Läs också