Julbordsbokningarna i Sverige har ökat med 48 procent i år jämfört med samma period från förra året. Anledningen till detta tror man vara att många krogar har gått ifrån det klassiska julbordet och erbjuder alternativa julbord utifrån kundernas preferenser, till exempel vegetariska julbord, fisk och skaldjur eller julbord med världsmat.
Statistik från Bookatable visar att julbordsbordsbokningarna har ökat med 48 procent jämfört med samma period i fjol. Förra året var restaurang Stadshuskällaren i Stockholm den mest bokade krogen att äta julbord på med 2 178 julbordsbokningar.
– Klassiska julbord
o Stadshuskällaren
o Stallmästargården
o Gute Grill & Bar
o Villa Källhagen
o Villa Godthem
o Hotell Skeppsholmen
o Operakällaren
o Långbro Värdshus
o Ulriksdals Värdshus –
Vegetariska/ ekologiska julbord
o Mother
o Andalucia
o Hornudden
o Lilla Bjers Gårdskrog
– Fisk och Skaldjur
o Oyster Bar
o Pensionat Strandkullen
o Restaurang Rökeriet o Kvarken Fisk-
Med influenser från världens kök
o Buco Nero (Italienskt)
o Trattorian (Italienskt)
o El Cielo (Sydamerikanskt)
o Brasseri Makalös (Franskt)
o Shahrzad (Persiskt)
o Andalucia (Spanskt)
o Duvel Cafe (Internationellt)
o Grekiska Kolgrillsbaren (Grekiskt)
Bookatable
Bookatable är, med sina 12 000 restauranger Europas största onlinesajt för restaurangbokningar och deras huvudkontor ligger i London och de har lokala kontor i Hamburg och Stockholm. Bookatable har restauranger i över 19 länder och tar bokningar från fler än 31 länder.