Här kommer ett recept på vargmumsiga kärleksmums som passar bra till Alla hjärtans dag den 14 februari och förstås alla andra dagar på året.
250 g Valio Eila® laktosfritt smö
r4 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 ägg
200 g Valio Eila® laktosfri kvarg hallon & blåbär
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ dl kakao
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst.
Tillsätt det smälta smöret och kvargen och vispa ihop.
I en separat skål – rör ihopvetemjöl, bakpulver och kakao.
Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
Häll utsmeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och jämna till med en slickepott.
Grädda icirka 25 minuter.
Glasyr
1 ½ dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
½ dl kaffe
200 g mörk chokladfrystorkade hallonbitar
Värm upp grädde och kaffe i en kastrull.
Hacka chokladen fint.
Tag bort kastrullen frånvärmen och rör i chokladen.
Rör tills allt är blandat. Bred på glasyren på kakan. Strö överfrystorkad hallon.
Låt stelna. Stansa ut hjärtan med pepparkaksform.