Lagom till årets julfester har Bacardi har tagit fram fyra recept på juliga drinkar som är enkla att blanda: Christmas Mojito, Gingerbread Colada, Chocolate Old Fashioned och Air Mail.
.
Christmas Mojito
Ingredienser:
4 cl BACARDÍ Carta Blanca eller annan ljus rom
3 cl limejuice
2 cl kardemummasockerlag
Ett knippe mynta
Ginger beer
Florsocker
Gör såhär:
Kardemummasockerlag gör du genom att värma 500g socker i 5 dl vatten tills sockret löst sig. Krossa sedan ½ dl kardemummakapslar, lägg i, låt dra i cirka två timmar och sila sedan av kardemumman. Häll alla ingredienser i ett highballglas och toppa med ginger beer och krossad is. Garnera med florsocker.
Gingerbread Colada
Ingredienser:
4 cl BACARDÍ Añejo Cuatro eller annan mörk rom
1 cl citronjuice
1,5 cl pepparkakssockerlag
1,5 cl Amaretto
2 cl söt kokoskräm
5 cl ananasjuice
Ananas
Körsbär
Gör såhär:
Pepparkakssockerlag gör du genom att värma upp 10g pepparkakskryddor i 5 dl vatten, tillsätt sedan 500g socker tills det löst upp sig och blivit varmt. Låt kryddorna dra 30-45 minuter och sila sedan av. Lägg alla ingredienser i en shaker, skaka och sila av i ett highballglas fyllt med kub-is. Garnera med tunt skuren ananas och körsbär.
Chocolate Old Fashioned
Ingredienser:
4 cl BACARDÍ Reserva Ocho eller annan mörk rom
0,5 dl sockerlag
2 stänk chokladbitter
Apelsin
Körsbär
Gör såhär:
Rör ingredienserna med kub-is i ett rörglas tills drinken är kall. Sila sedan över drinken i ett whiskyglas med kub-is. Garnera med apelsinzest och körsbär.
Air Mail
Ingredienser:
3,5 cl BACARDÍ Añejo Cuatro eller annan mörk rom
5 cl Martini prosecco eller annat mousserande vin
1,5 cl honungssockerlag
1,5 cl limejuice
Gör såhär:
Honungssockerlag gör du genom att värma två delar honung i en del varmt vatten. Skaka alla ingredienser förutom vinet i en shaker med kub-is. Sila sedan upp drinken i ett champagneglas och toppa med mousserande vin.