Valio lanserar Oddlygood Veggie – ett veganskt alternativ till ost som finns i skivor och i riven form.
– Mat ska vara gott för alla, oavsett matpreferenser. Därför känns det otroligt kul att få lansera Oddlygood Veggie i Sverige. Vi ser en ständigt ökad efterfrågan på växtbaserat och det känns riktigt bra att nu kunna erbjuda ett nytt, gott alternativ till ost för alla som gillar växtbaserat, säger Katrine Bendix, Kategoriansvarig på Valio Sverige.
Oddlygood Veggie är 100 procent växtbaserad och består av kokosfett, sheasmör och potatisprotein. Det gör att den idag är en av få nordiskt tillverkade alternativ till ost. Den är helt fri från soja och palmolja och har berikats med B2, B12, och D-vitaminer samt jod och kalcium.
Oddlygood Veggie Grated – Bäst på pizzan
Oddlygood Veggie har redan tilldelats utmärkelsen Bäst på pizzan i ett konsumentsmaktest.* Den rivna varianten passar för matlagning och gör sig bäst på en pizza, som gratinering, på pajer, i såser och i alla rätter där man kan tänkas använda riven ost.
Oddlygood Veggie Slices – Bäst på mackan
Nyligen blev även Oddlygood Veggie Slices konsumenternas smakvinnare** i Bäst på mackan. De helt veganska skivorna är perfekta i en varm macka eller som pålägg.
Om Valio
Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserade de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden. Varje år investerar Valio ca 250 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter.