Roodeberg Vision – årets blendingtävling

Sommelierer, restauranger, journalister, studenter och munskänkare kommer tävla
Förra årets vinnare av Roodeberg Grythyttan Edition 2017 var Daniella Rebelo
Förra årets vinnare av Roodeberg Grythyttan Edition 2017 var Daniella Rebelo

Den 9 september är det dags för årets Roodeberg blending-tävling. Handplockade sommelierer, restauranger, journalister, studenter och munskänkare från hela Sverige kommer att stå sida vid sida och tävla om att producera årets blend – Roodeberg Vision.  

Roodeberg är från en av Sydafrikas största och äldsta producenter och som överlevt många olika trender och sortimentskiften. Roodeberg har alltid varit en röd blend men stilen förändras med sin omvärld.

Förra året tävlade sommelierstudenter från Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan om vilka som fick äran att skapa vinet Roodeberg Grythyttan Edition 2017 med riktiga tanksamples från KWV. Det segrande vinet lanserades på Systembolaget i en upplaga om 1500 flaskor med studenternas namn på etiketten – något som inte ens vinmakaren själv har fått tidigare. Eftersom förra årets tävling blev så oerhört uppskattad har det nu beslutats att göra om tävlingen i större skala – nu som Roodeberg Vision.

Det vinnande laget kommer att få åka till Sydafrika för att producera sitt eget vin som sedan kommer att lanseras i Magnumflaskor med en upplaga om cirka 800 flaskor. 

Juryn består av Wim Truter, chefsvinmakare på KWV och Madeleine Stenwreth, en av Sveriges mest kända vinpersonligheter och som besitter den ärofyllda titeln Master of Wine.

Roodeberg Vision är ett samarbete mellan KWV, Arvid Nordquist Vinhandel och Dinvinguide.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Arvid Nordquist HAB

Läs också