Många tolkar varje år bakverket semla, och i år har även Clarion Hotel Sign gjort det. Den har formen av en semla, men den lämnar sockret och kardemumman och tar istället hjälp av en svensk delikatess, löjrom från Kalix, tillsammans med crème fraîche och dill.
– Alla gillar semla och alla gillar löjrom, därför tyckte jag att det var dags att förena dessa två smaker, varför inte kombinera med ett gott glas champagne? Vi har experimenterat i några månader och jag är mycket nöjd med resultatet, säger David Viklund, Food & Beverage manager på Clarion Hotel Sign.
– Vi fick höra om idén och ville självklart vara med på ett hörn. Är det något vi på Sorunda värnar om så är det att lyfta våra duktiga producenter och svenska råvaror som Kalixlöjrom från familjeföretaget Junköfiskarna och Västerbottensost från Burträsk. Att göra nya tolkningar av klassisk mat är oerhört roligt, säger Kenneth Hellberg, Försäljning- och affärsutvecklingschef Grönsakshallen Sorunda
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotel Sign