Recept: Zeinas vegetariska One-pot-taco-pasta
Servera tacopastan precis som den är eller med tacotillbehör som bondbönor med mycket koriander.
One-pot-taco-pasta är en vegetarisk vardagsrätt som tillagas i en och samma gryta. Servera tacopastan precis som den är eller med tacotillbehör som bondbönor med mycket koriander.
Den här rätten har ett klimatavtryck på 0,6 kg CO2e/portion.
Ingredienser:
4 portioner
300 g Quorn Färs
300 g pasta farfalle
1 gul lök
1 påse tacokrydda eller 4 msk egenmixad
*400 g krossad tomat
2 msk tomatpuré
150 g riven ost
Cirka 6 dl vatten
Olja till stekning
Salt & peppar
Sallad
Persilja eller koriander
Gör så här:
1. Hacka löken i tärningar och stek i olja. Vänd i färsen och bryn under omrörning. Tillsätttacokrydda, stek lite till och vänd sedan i krossad tomat, tomatpuré och vatten. Krydda med saltoch peppar.
2. Låt såsen putta under lock i cirka 5 min. Häll i pastan och sänk värmen, låt sjuda långsamt underlock tills pastan mjuknar. Om det känns torrt i grytan efter en stund kan du späda med lite mervatten.
3. När pastan har mjuknat vänder du ner den rivna osten.
4. Toppa med finhackad koriander eller persilja och servera med sallad.
Receptet är framtaget av Zeina Mourtada till Louise Edlund Winbladh @hejhejvardag, som vill äta mervegetariskt för planeten och som även ska få maten att funka för en familj med både vuxna och barn.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Quorn