Duni vann det prestigefyllda priset Årets mest innovativa produkt som delades ut vid den stora internationella Hotell- och Restaurangmässan Horecatel i Belgien. Duni tog hem vinsten med det nya dukmaterialet Evolin – ett hybridmaterial med linnets känsla och utseende. Bland tre finalister i kategorin Non-food vann Duni med motiveringen: ”Evolin är ett perfekt alternativ till linne och har en fin kvalitet! Med Evolin är det alltid trevligt och rent till en fast kostnad och dessutom är duken helt framställd av förnyelsebart material”. Processen att ta fram dukmaterialet har vart intensiv och pågått sedan 2008 i samarbete med olika experter, ingenjörer och branschkunniga krögare i flera länder. Målet har varit att ta fram känslan och utseendet av linne, kombinerat med engångsproduktens bekvämlighet och praktiska funktion. Något som länge efterfrågats av restaurangerna.
Kända restauratören Pontus Frithiof har varit en i teamet runt produkten och tycker att Duni verkligen lyckats. Han säger:
– Med Evolin har Duni lyckats få fram ett tredimensionellt dukmaterial som verkligen har linnets elegans, lyster och höga standard. Samtidigt som det är både funktionellt och väldigt prisvärt. Det här kommer att revolutionera restaurangernas arbete med dukning.
Evolin tillverkas i Sverige och lanseras nu för hotell och restauranger runt om i världen. Materialet är FSC- märkt hybridmaterial, framställt av förnybart träfiber och fullt komposterbar. Inom kort finns Evolin i såväl vitt som granitgrå, pralin och champagne.
www.duni.com
Undersökning
Ostrapporten 2024
Sveriges mest populära ostar: