För första gången någonsin var Sverige med och deltog i världsfinalen Pâté-Croûte i Lyon och den svenska representanten, Malidza Larsson från Restaurangakademien, gjorde en utomordentlig insats och landade på en delad fjärde plats.
Den 4 december avgjordes världsfinalen i Pâté-Croûte i Lyon. 14 finalister från hela världen, däribland Nordamerika, Japan, Tahiti, England och Frankrike deltog. När juryn sagt sitt stod det klart att det blev Fréderic Le Guen-Jeffroy (Paris, Frankrike) som tog hem världsmästartiteln.
Juryn bestod av flera gastronomiska profiler, däribland juryordförande Karen Torosyan från tvåstjärniga Michelin-krogen Bozar i Bryssel. Efter tävlingsmomentet följde en galamiddag för 500 gäster där tävlingsresultatet presenterades.
Den internationella tävlingen Championnat du Monde de Pâté-Croûte har anordnats i Lyon sedan 2009 och årets tävling bevakades av press från hela Frankrike, bland annat genom direktsändning i TV.