Här delar Lönneberga med sig av ett recept på en smakrik smörgås som passar bra att lägga på grillen eller steka/ugnsbaka. Proteinet kommer från Smakrika skivor – lite tjockare skivor av helt kycklingbröst som marinerats och tillagats för maximal smak och saftighet.
Smakrika italienaren
Här Lönnebergas Smakrika skivor av saftig kyckling sällskap av italienska smaker i ett frasigt stekt surdegsbröd.
Tillagningstid: 30 minuter-
Ingredienser till 4 grillade mackor:
2 förpackningar Lönneberga Smakrika skivor av kyckling med smak av citron &timjan (á 150 g)
– 8 skivor surdegsbröd
– 2 tomater
– 2 mozzarella á 125 g
– 50 g parmesanost
– basilikablad-
olivolja
Topping & servering
– parmesanost-
basilikablad-
tomatsallad
Gör så här:
Värm ugnen till 175 C. Skiva tomater och mozzarellan, riv parmesanosten. Lägg ett paket Smakrika skivor på fyra av brödskivorna. Lägg sedan på lager med tomat, mozzarella, lite basilikablad och parmesanost. Avsluta med den andra förpackningen med kyckling innan du lägger på det andra brödet som ett lock. Stek mackorna frasiga i olivolja ett par minuter på varje sida och ugnsbaka dem sedan i cirka 5 minuter tills mozzarellan börjat smälta.
Servering:
toppa mackorna med lite hyvlad parmesanost, färsk basilika och servera med en god tomatsallad.