Vit chokladmousse med rårörda lingon och pepparkakor
Lingon, choklad och pepparkakor – julens mest lyckade smakkombination.
6 portioner. Serveras i glas.
Rårörda lingon
2 dl frysta lingon
¾ dl strösocker
Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då.
Vit chokladmousse
2 dl Valio Eila laktosfri vispgrädde 35% 100 g vit choklad
2 dl Valio Eila laktosfri kvarg vanilj
1 äggula
Vispa grädden. Smält chokladen. Rör ner vaniljkvargen i den smälta chokladen lite itaget. Vänd ner chokladsmeten i grädden lite i taget. Rör ner äggulan. Kyl moussen i cirka tre timmar.
Spritsa eller klicka ut i glas.
Pikerade och smulade pepparkakor
4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk ättiksprit eller citronsaft
9 pepparkakor
Vispa ihop florsocker, äggvita och ättika. Fyll en spritspåse. Dekorera 6 pepparkakormed kristyr.
Smula 3 pepparkakor grovt.
Sockrade lingon
1 dl frysta lingonströsocker
Häll strösocker på en tallrik och rulla lingonen i sockret.
Florsocker
Lägg ihop desserten: Ta fram glasen med moussen. Tryck ner en pepparkaka i varje glas. Lägg lite rårörda lingon i glaset, lägg några sockrade lingon ovanpå och strö över desmulade pepparkakorna. Pudra med florsocker över pepparkakan. Servera!
www.valio.se
Av: Annika Rådlund Källa: Valio