Nu öppnar den nya restaurangen Skeppsbron 10 i Sjöfartshuset i Gamla stan. I det gamla 1600-talshuset huserar nu flera namnkunniga kockar.
Skeppsbron 10 ligger i Sjöfarthuset som är ett av de mest välbevarade 1600- talshusen längst med hamnkajen i Gamla stan. Gatuplanet i fastigheten har nu totalrenoverats för den nya restaurangen med bibehållen charm. Bakom satsningen står krögarna Lowe Karlsson och Magnus Jonasson som arbetat på stjärnkrogar i Stockholm, Köpenhamn, New York och Paris.
I köket på Skeppsbron 10 huserar köksmästarna Christian Siberg och Jon Hollström. Christian Siberg är väletablerad tävlingskock som bland annat varit finalist i Årets Kock tre år på raken. ¨
– Skeppsbron 10 ligger i en historisk byggnad vid Stockholm äldsta hamn där båtar lossat varor från hela världen under flera århundraden. Det har vi tagit fasta på i köket genom smaksättningar från både när och fjärran, säger Lowe Karlsson som är krögare på Skeppsbron 10. Restaurangen är vårt drömprojekt utan några gastronomiska begränsningar.
Vinkällaren på Skeppsbron 10 består främst av klassiska viner som väljs ut i nära samarbete med köket för att passa rätterna. ¨
kvalitetssprit samt innovativa cocktails som matchar ambitionen i köket.
Av: Annika Rådlund